En lugn sista dag...

Idag har vi bara tagit det lugnt och njutit av sista dagen tillsamans. Vi tog en promenad ner till afären för att handla lite och senare en lite längre promenad där vi gick igenom en park som kallades för Inch Park, det var värligt blött där på vissa ställen men som tur inte på gångvägen eller i lekparken vi åkte rushkana i. Det var en väldigt fin "borg" som ruscheanan började i så var tvungen att ta kort ;) nu packar jag ihop det sista och vi tar och myser och njuter av att bara ha varandra nära.
kramar Rebecka
Gillade trädet i bakgrunden, så älskling fick stå modell framför det ;)
 
... och naturligtvis fick jag stå modell tillbaka.
En skolbyggnad i Inch Park.
 
En väldigt fin regnbåge fick vi allt se också!
 
En lekpark som vi busade runt lite i, kul att den var "inbyggd" i berget.
 
... och baksidan av lekparken!
 

Besök på Edinburgh Castle

I dag så har vi varit på slottet i Edinburgh. På vägen dit såg vi en demonstration mot facism, det var en massa poliser där och vi konstataterade att de kvinliga och manliga poliserna hade olika mössor. vi såg även Yoda från Starwars som svävade.
Har varit riktigt spännande vi valde att ha varsin ljud-guide, man tryckte in siffrorna som stog på olika platser i slottet och då fick du information om den delen. Slottet var väldigt fint och det var riktigt intressant, det var även väldigt skönt att ha ljud-guiden så vi kunde gå i vår egen takt. Men jag fäljde ändå kartans ordning och tog sifrorna från 1-26 och vi var duktiga och lyssnade faktiskt på alla. Vi fick även se de skottska kronjuvelerna samt Edinburgs nationella krigsmuseum.
När vi hade tittat runt och kände oss klara tog vi en fika inne på området. Det blev var sin varm choklad med marsmallows i och en rocky road samt en morotskaka. 
Efter slottet tog vi en sväng till Calton Hill där det finns flera olika monument, bland annat en påbörjad "grekisk byggnad" som aldrig blev färdigställd för att pengarna tog slut.
Kram Rebecka
Poliserna vid demonstrationen.
 
Den "svävande" Yoda.
 
På väg mot slottet!
 
Innanför slottets murar.
 
Innanför slottets murar.
 
 
Kanoner!
 
Det blåste mycket på slottet!
 
Hjälmar och gasmasker vid det nationella krigsmuseét!
 
Älskling när han står och lyssnar på ljudklipp!
 
En typisk vaktpost! ;)
 
Fika med gottigheter.
 
Väldigt fina utsikter från slottet.
 
Och även från Calton Hill!
 
Calton Hill. Till vänster ser ni det ofärdiga grekiska bygget!
 

Födelsedag?

Fick mitt paket av älskling igår <3 
Vi var ensama och jag var hungrig och bad han göra två mackor till mig och när han kommer med mackorna så finns det en tredje sak på talriken en fin liten sammets ask. Blev riktigt nervös och vågade knappt öppna den. 
Men i asken fanns ett helt underbart halsband <3 Tack älskling <3
 

Besök på Edinburghs nationalmuseum

Idag har vi varit på ett museum. Det var riktigt stort och rörigt du visste inte riktigt var du skulle gå för att se fortsättnigen så du bara tittatde runt i rummet och fick inte riktigt en historia utan bara olika bitar ur den huller om buller.
Vissa delar var intressant trots att det avr rörigt men andra delar som kunde varit intressant blev bara tråkiga pga röran. fans bla gamla bilar, kassetband, LP skivor, rum om big bang, kulturer runt om i världen, uppstoppade djur, ett rum om hur vi människor förstör världen och olika rum för barn där du kan "upptäcka" historien. Älskling och jag fick fundera ordentligt på en del :) I ett av de rummen stog det klonade fåret Dolly. Hittade även två montrar med sten och några stora riktigt fina med. Byggnaden var annars väldigt fin det var stora salar med högt tag som sträckte sig flera våningar upp och på våningarna som var över de rumen var som balkonger runt väggen. Mysigt upplägg men sedan fanns det andra rum runt om dessa rum och på olika våningar så jag är inte säker på att vi inte missade något.
Vi hittade en maskin som plattade till och gjorde ett tryck i mynten så de blev som en souvenir. Älskling gjorde ett till mig med ett lokomotiv på (fans flera att välja mellan men ville ha loket).
På vägen till bussen gick vi in i två billighets äffärer med allt möjligt i som alltid är så roliga att titta i.
Vi funderade på vad vi skulle äta för tiden bara rann iväg på museet och när vi lämnade hade jag så ont i magen så den skrek. Funderade på Pasta Carbonara men när vi kom in i "köpcentret" den närmaste affären ligger i så luktade det mat och vi bestämde att vi skulle unna oss varsitt Burger King mål.
Nu blir det myskväll med smirnoff, chips och lite godis. Jag ska få min födelsedagpresent av Älskling ikväll och jag är så nyfiken så jag kan spricka.
Kram Rebecka
Vi gick förbi just när den började spela (det är en stor klocka), den hade många oliak figurer och bitar som rörde på sig.
 
Astronautdräkt som fanns på barnavdelningen. Sonny tyckte att jag var tvungen att vara med på kort i den.
 
 
En uppstoppad elefantunge på djuravdelningen som var jättesöt!
 
Söt älskling i svetsmask.
 
En av flera montrar med olika mineraler och stenar i, jättespännande och vackert!
 
En av favoritstenarna! Vacker <3
 
Vi försökte bygga ihop en båt av skumgummi... vi misslyckades xD
 
Från museéts terass-våning kunde man se stora delar av Edinburgh, bland annat slottet.
 
Det var även väldigt fint väder när vi var ute, härligt!

Promenad genom stan

Idag på morgonen gick jag och Sonny runt på stan och kollade runt för att ta in stadens alla fina byggnader. Vi nådde fram till The Meadows, en vädligt mysig park med stora öppna gräsplätter, träd aleér, tennisbannor och en mordern lekpark där vi såg en pappa i skjorta och kavaj åka linbana med sin son och sedan fortsätta leka. På alla parkbänker var det en liten skylt där det stog till minne av olika personer. Påvägen tillbaka hittade vi en riktigt fin resturang byggnad som kallades for The Old Bell. när vi kommit tillbaka tog vi var sin macka innan vi var tvugna att ta bussen till Älsklings skola. Jag njöt av tre avsnitt av serien Awkvard och läste lite under tiden han hade lektion.
Efter han slutat tog vi bussen ner till stan för att kolla runt lite där. Vi såg en kille med kilt som spelade säckpipa så vi satte oss ner en stund för att lyssna och njuta av ögonblicket.
Vi gick in i en del affärer men kännde mer för att titta runt och njuta.
När vi blivit riktigt hungriga så hade Älskling bestämt att vi skulle äta fish ´n chips för han tyckte jag måste prova det när jag är här. Det var faktiskt riktigt gott men det var mycket mat och jag blev jätte mätt efter.
Sen tog vi bussen hem för att bara ta det lugnt och mysa lite.
Gräsområde i The Meadows.
 
Jag i den fina träd allén.
 
Lekparken.
 
Parken med utsikt över Arthur's Seat.
 
Jag och Älskling.
 
The old bell.
 
Fish ´n chips, gott men riktigt matigt!
 
Kram Rebecka
 

Utflykt på Arthur's Seat!

Idag följde jag med Sonny till skolan precis som igår, jag satt och läste under tiden han hade sin lektion.
 
Utanför skolan
 
Efter det så tog vi bussen hem och handlade lite. Sen blev det mat och synda oss iväg för att hinna upp på Arthur's Seat idag när det inte regnade.
Det var brant upp men stenar låg som en trappa på vissa ställen så det var inte svårt att ta sig upp men ansträngande var det, tur att vi hade vatten och choklad med oss!
 
Utsikt över en del av Edinburgh med solnedgången i bakgrunden!
 
Älsking och jag <3
Min sötnos i en vacker solnedgång!
 
Hela världen kändes som myror när man stod uppe på Arthur's Seat eller som i den här bilden, på klippformationen bredvid!
 
Fick en blomma av Älskling men han tjatade om att jag skulle hålla den still så koncentrerade mig väldigt mycket :)
Var riktigt fin utsikt uppe på bergen och kunde inte ha blivit en bättre dag, nu blir det att ta det lugn för är ganska trött redan.
 
Kram Rebecka
 

Framme i regnet :)

Nu har jag varit framme hos Sonny ca en dag :) han inte skriva igår tyvärr men resan gick bra flyget var försenat och först skulle det inte gå förens 20 över fyra men det ändrades lite senare till tre.
Pratade nästan hela tiden med en engelsk killen som satt jämte mig. Blev lugnt så fort vi fick rada upp oss för ombordstigning innan det var jag riktigt nervös.
När jag kommit fram lyckades jag hitta rätt buss och begav mig till stan där Sonny skulle möta mig :) hittade honom trots att jag missade att gå av på rätt station :)
Idag har jag varit med Sonny i skolan och sen har vi tagit det lugnt.
Kram Rebecka

Nervös :S

Nu är jag helt ren :)
har haft en mycket trevlig dag med Emilia och Tobias följt av packning och ett varmt bad. Imorgon åker jag är riktigt nervös nu och går igenom morgondagen flera gånger.
Jag kommer gå upp tidigt (06.00)för att packa det sista
efter Pontus åkte till skolan bär det av till Götteborg och flygplanet som ska ta mig till Edinburgh och min Älskling <3
kommer nog gå kanon men nerverna finns där och hoppas john blund nu kan ta med mig till drömmarnas land.
Kram Rebecka

Kan vara bra att ha :)

Har idag handlat resväska och på resan igår till ullared handlade jag en del kläder och andra bra och ha grejer.
och nu börar jag förstå.
JAG ÅKER SNART :D

du hade fel!

Du hade fel älskling<3 jag kommer snart till dig<3 

Bokat biljetter

nu har jag bokat mina biljetter, riktigt nervöst. Nu är allt bestämt åker den 24 till Edingburg till Sonny och sedan vidare till Jersey den 1 Oktober. ska bli spännande nu är nästa sak att fixa en väska som antagligen kommer inhandlas i Ullared på lördag. snart åker jag :D
 
 
 
Kram Rebecka
 
 
 

Gullig?

Skrev några lappar och gömde i älsklings bagage ;) <3 han hittade några för någon dag sen undrar när han hittar resten (A)
Man gör allt för min Prins ska le lite :D<3

Lite Fix

 
Har fixat så min älskling alltid är nära mitt hjärt<3
 

Älskling

Igår åkte min älskling Sonny till Stockholm för att ta planet till Skottland.
Bland det jobbigast jag varit med om började gråta när han gick på tåget.
Saknar honom som bara den. Ha så kul älskling jag saknar dig massor. <3

Men det är kommer bli spännande att jag ska åka till Jersey den första oktober, allt är inte planerat än men det känns kanon familjen verkar toppen. Nerverna kommer nog mer senare,
 Så nu är det bara att köpa väska och fixa allt sen bär det iväg

Kram
Rebecka

Min Resa

Min resa som Au-Pair till Jersey i ett halvår.

RSS 2.0