Besök på Edinburgh Castle

I dag så har vi varit på slottet i Edinburgh. På vägen dit såg vi en demonstration mot facism, det var en massa poliser där och vi konstataterade att de kvinliga och manliga poliserna hade olika mössor. vi såg även Yoda från Starwars som svävade.
Har varit riktigt spännande vi valde att ha varsin ljud-guide, man tryckte in siffrorna som stog på olika platser i slottet och då fick du information om den delen. Slottet var väldigt fint och det var riktigt intressant, det var även väldigt skönt att ha ljud-guiden så vi kunde gå i vår egen takt. Men jag fäljde ändå kartans ordning och tog sifrorna från 1-26 och vi var duktiga och lyssnade faktiskt på alla. Vi fick även se de skottska kronjuvelerna samt Edinburgs nationella krigsmuseum.
När vi hade tittat runt och kände oss klara tog vi en fika inne på området. Det blev var sin varm choklad med marsmallows i och en rocky road samt en morotskaka. 
Efter slottet tog vi en sväng till Calton Hill där det finns flera olika monument, bland annat en påbörjad "grekisk byggnad" som aldrig blev färdigställd för att pengarna tog slut.
Kram Rebecka
Poliserna vid demonstrationen.
 
Den "svävande" Yoda.
 
På väg mot slottet!
 
Innanför slottets murar.
 
Innanför slottets murar.
 
 
Kanoner!
 
Det blåste mycket på slottet!
 
Hjälmar och gasmasker vid det nationella krigsmuseét!
 
Älskling när han står och lyssnar på ljudklipp!
 
En typisk vaktpost! ;)
 
Fika med gottigheter.
 
Väldigt fina utsikter från slottet.
 
Och även från Calton Hill!
 
Calton Hill. Till vänster ser ni det ofärdiga grekiska bygget!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min Resa

Min resa som Au-Pair till Jersey i ett halvår.

RSS 2.0