lov?

Den här veckan har skolorna lov vilket betyder att jag fick ha lov från mina studier för att vara hemma med dottern och hennes kusin. så idag har vi målat de har bygt en koja lekt affär och gjort snöglober som jag som tur var kom på innan glittret kom i och de lämnade inte köket efter de var fylda med glitter. Jag har för det mästsa kunnat ta det lugnt medans de har lekt runt och sedan sett till så att de städar och fixar iårdning efter sig. när kusinens mamma kom pratade jag lite med henne tills mamman kom hem och då begav jag mig ut på en joggingtur var härligt men märker än en gång att jag inte rört mig på länge och efter det en lång härlig dusch. Nu blir det mat ett bad för dottern och sedan ska jag bara sitta vid datorn eller tv.
Kram Rebecka
utsikten från mitt fönster efter jogging turen

James Bond

Idag har jag hjälpt till att byta alla sängkläder och damsugit mitt rum och det andra på översta plan. Sedan begav vi oss mot bion för att se den nya James Bond men hon hade tittat fel på klockan(eftersom man stälde om klockorna idag) så vi åt lite på stället ijämte. Filmen var mycket bättre än de andra med Daniel Craig den var rolig och mer lik de gamal filmerna men de saknade fortfarande den sexiga känslan man får av de gamla skådespelarna. Han flörtar för dåligt med tjejerna och får ha sex med dem ändå det är bara lustigt. Men den var bra och värd att se. nu blir det prata med älskling och sedan sova 
Kram Rebecka

snabbt tiden går...

tiden går väldigt snabbt ocj ja trivs jätte bra. Jag har träffat några au-parier till i går och tre var från sverige men det är nog inte folk jag kommerfortsätta umgås med tyvärr. vi var även ute igår kväll efter middagen med skolan maten avr jätte god och jag var riktigt mätt när jag lämnade. Efter det gick vi till ett ställe där ett par kompisar var och hade riktigt trevligt  tills de skulle gå, sen stannade jag och Marion kavr en stund och gick sedan till ett annat ställe. sen delade vipå en taxi hem.
idag har jag baratagit det lugnt i huset förutom en kort joggingrunda.
kram Rebecka
barnvakt i bilen
barnvakt i bilen
maten
desär
så här fin var jag för några dagar sen :)

Trött .....

Idag har jag varit riktigt trött dottern vaknade mitt i natten av en mardröm och väckte mig men mamman tog hand om det. Men lektionen var seg idag läraren skrattar åt sig själv hela tiden men ingen annan gör det och han går igenom saker sakta. Men köpte klänningen jag tittat på ett tag nu och ett par byxor om jag gillar byxorna ska jag köpa ett par till i en annan färg.
Nu tittar vi på x-faktor reprisen och sen ska jag sätta mig vid datorn ett tag.
Har även tagit bilder på de andra saker jag köpt så ni kan se.
Kram Rebecka

 

girls night..

dagarna har varit riktigt bra har köpt två nya skor ett par vanliga converse och sen ett par klackskor för ena paret ska jag läman tillbaka :) ikväll ksa jag ut och äta med ett par kompisar och sedan gå ut :) är på kanon humör hoppas fötterna inte mår för dåligt efter en kväll i nya skor :)
Kram Rebecka

2 dagar med underbart väder...

igår var en bra dag då jag köpte en välbehövd plånbok och väska och avslutades med skolans pub kväl där vi fick en gratis drink.
 
idag fick jag ta bussen till skolan eftersom Marions ena värdbarn var sjukt, men jag tästade att använda mitt studentkort som skolan sa inte skulle funka men det gjorde det så åkte för en pund mindre vilket är kanon.efter skolan gick jag i stan och hörde en riktigt bra gatumusikant som fick mig att tänka på älskling.
ssen åkte vi för att titta till huset mamman hjälper till att rusta upp det ser hämskt ut.
sen blev det mat och bad för dottern och sedan stryka för mig och sedan bara ta det lugnt.
Kram Rebecka
min cider och Marion
det underbara vädret som var både idag och igår
gatumusikanten med underbar röst
massa julklapps saker har dykt upp i affärer 
liten gullig bil jag såg idag

Inte idag med...

 idag fick jag skjuts till skolan av Marion eftersom hon började där idag samma tider som jag så kan få skjuts av henne till skolan nu ett tag vilket är väldigt skönt :) Hade tänkt åka med skolan idag till Elisabeth casle men blev inte så eftersom jag fick riktigt ont i huvudet så åkte med Mamman hem istället sen har jag bara tagit det lugnt idag och besämt mig för att köpa väskan och plånboken jag tittat på imorgon. för det är två av de många saker jag behöver. 
När familjen kom hem igen hjälpte jag dottern att bada och föna håret och efter det blev det mat och jag gjorde läxor tills imorgon.
Kram Rebecka
 

Lugn helg?

Igår var jag ute och åt med de tre andra au-pairerna jag träffat här det var trevligt men eftersom jag mådde illa åt jag bara bröd vilket var gott hade jag bestält in mer hade jag inte ätit upp det för fick trycka i mig brödet.
åkte hem och tryckte i mit lite mer mat och förberädde mig för att gå ut.
det var väldigt mörkt på väg till bussen men had emin lilla lampa så det gick bra. 
En av tjejerna klagade och såg inte nöjd ut på hela kvällen och fick skjutsat hem tidigare.
först gick vi till en pub som det var äldre personer i men de splade live musik och det var riktigt mysigt sen gick vi till ett annat ställe för där fans coctail som den tjuriga tjejen ville ha och då blev hon lite gladare men det var helt döt och klockan var ca 10 men vi träffad etre som inte heller var från Jersey och de såg lika vilsna ut som oss så jag frågade omde ville sitta med oss. De höll på att spela in en dokumentär film. de var riktgit roliga och jag skrattade nästa hela tiden med dem. stället var helt tomt men frammåt elva började det sakta komma fler folk och halv tolv började folk dansa och vi hade riktigt kul vi dasade till ett för en av tjejerna skulle upp tidigt idag. Petra var snäll och körde hem oss två som var kvar.
Idag har jag strykigt och damsugit utan att hon bätt om det för vet att hon vill att vi damsuger ofta. hon blev riktigt glad :). vid två kom dottern hem och jag passade henne till sju då Mamman kom hem
kram rebecka
toalleten på resturangen
toa
gissa vilekn som är min ;)
 

Always Look on the Bright Side of Life...

Vaknade och tittade ut på det finaste vädret hitils sen jag kom hit. gick ner och gjorde frukost till bara mig vilket är ovanligt som blev crumpets, yourgurt, te och njöt av det fina vädret tills det hellt plötsligt började spöregna utanför. så fick bli lite varmare kläder idag. Sedan försöktge jag hitta en ficklampa till kvällen då jag skulla ta 22.05 bussen hem men hittade en liten en som fick duga.
sedan tog jag på mig och begav mig till busshålplatsen väl frame började jag fundera på vilken sida av vägen jag skulle stå för har ingen aning vilket håll som är till stan :/ men det var en trevlig arbetare som väntade på en arbetskamrat som tidigare hejat på mig som var vänlig nog att hjälpa mig.
Lyckades hinna med en tidigare buss till skolan än vad jag räknat med så slapp sitta på liberty station i en halvtimme. På vägen kom en össkur igen men den försvan lika snabbt igen.
var grymt trött under lektionen och började få en rejäl huvudvärk. 
har sjungt på Always Look on the Bright Side of Life... hela dagen i skolan så började en annan tjej sjunga med när jag förklarade att jag hade sjungt på den hela dagen.
Nere i stan mötte Petra mig och vi gick ner till stranden eftersom det var så fint vänder och bara gick runt och pratade.
sedan tog jag bussen hem och hoppade av på rätt plats utan hjälp.
hemma pratade jag med älskling och gjorde mig redo för att gå ut och äta med skolan vilket inkluderade 2 alvedon och 1 ipren. Var riktigt nervös för viste inte exsakt var de skulle plocka upp mig på liberty station och var rädd att de skulle missa mig.
Men det stanar en svart bil och frågar om jag är jag vilket jag är så det var enkelt.
Maten var jätte god det avr indisk mat men maten dröjde och jag avr tvungen att hinna med 22.05 bussen för att kunna komma hem så när de andra åt sina förrätter hade vi bett om att få in min mat så åt faktiskt upp nästan allt pluss brödet. Det var väldigt trevligt och jag hade jätte roligt bara synd att jag behövde gå tidigare för att hinna med bussen.
Sedan gick jag hem längs den mörja vägen i ösregn och kunde bara nynna på Always Look on the Bright Side of Life... var inte det minsta mörkrädd låste upp dörren i lugn och ro utan problem hade inte äns beövd den lilla usla ficklampan jag hade ville mäst ha den för att bilar skulle se mig tidigare. Så var stollta Mamma och Pappa
 
Kramar Rebecka
frukost
Lunch
Stranden i solsken
stranden 
jag
stranden
speglar så du ska se vägen sådana finns överallt 
dyngsur jag + den lilla ficklampan

Var ska jag av???

idag fixade jag buss pass efter många om och men blev det tredagars hur mycket jag vill åka pass idag och sedan kommer jag köra med tre femdagars pass och efter en veckas uppehåll ett månadskort :) planerade även så att jag ska gå ut och äta med skolan imorgon kväll det är en av de aktiviteter de erbjuder, ska bli spännan de känner nästan igen och är riktigt nervös.
efter skolan tog jag busen mot stan och hoppade av på vägen för att äta lunch i en park jag sätt på vägen in var väldigt mysig men liten park med en lekpark, var lite sugen på att åka på däckbanan men gjorde det aldrig.Fans även en fin kyrka ijämte.
sen på den andra bussen från stan till huset så viste jag itne var jag skulle av så frågade busschaffören om han kunde hjälpa mig och det sa han att han kunde men det var en snäll tant som frågade var jag skulle av som sedan hjälpte mig istället och buss chaffören frågade om jag skulle av där. Duktig han var på att hjälpa :/
efter det har jag ätit( tror inte mamman vågar låta mig laga mat för hon har köpt färdig mat till mig nu när hon är borta) pratat med sonny och gjort upp planer med en kommpis om att träffas imorgon.
Kramar Rebecka
parken
Parken
Lekparken och den spännande däckgungan
Kyran
Här kommer en bild på huset jag bor i
mitt rum 
min mat

Solen lyser...

idag på morgon fick vi veta att bussarna går idag vilket var en stor lättnad eftersom jag är själv här torsdag,fredag, lördag och till ett på södag. Men en annan au-pair kommpis Petra hade redan lovat att skjutsa mig vilket var väldigt gulligt av henne så jag mötte henne på Liberation station vi pratade en bra stund innan vi åkte mot skolan.
Lektionen idag gick bra och vi bytte kapitel så kommer nog gå lättare hedan efter då jag är med från början.
efter skolan tog jag bussen ner till stan och vandrade runt i solskenet och ångrade stort att jag inte tagit med mina solglasögon till skolan.
Dottern har två aktiviteter idag så de släppte av mig hemma så jag kund egöra salladen och stoppa in pizzan i ugnen eftersom det bara är en kvart hon har hemma mellan aktiviteterna. under tiden strök jag även lite och hängde upp tvätten.
efter det har jag pratat med underbara sofie det var länge sedan så det behövdes och vi bokade in en annan dag för att prata klart. När de sedan kom hem badede vi dottern och dansade loss tillmusiken som spelades, sen blev det lite prat med älskling och nu sängen för att sova:)
Kram Rebecka
Turist tåget jag hade fått ta om dte inte löst sig idag
så härser busshållplatserna ut :)
bra ordmot älskling <3

Bra dag idag...

Idag gick vi upp super tidigt vid 6.30 för att familjen skulle kunna hinna skjutsa mig till skolan innan Mamman börjar jobba. Vi åt crumpets tillfrukost idag igen det är riktigt gott med smör och honung på. Jag gjorde dottern redo för skolan och gav henne frukost idag igen jag börjar bli riktigt duktig på attt göra häst svansar på henne.
vi Lämnade huset vid 7.30 vilket är tidigt och trafiken var redan då hämsk men hon släpte av mig vis skolan vid 8.00 en halv timme innan skolan öppnar så satt under ett paraply i duggregnet en stund.
När skolan öppnat satte jag mig inne och försökte göra läxan från igår men det var riktigt svårt och hängde knappt med. Men då stötte jag på läraren som frågade om jag skulle göra the cambridge exam vilket jag antagligen inte kommer att göra för den är dyr och jag känner att jag inte har kunskapen som duger men han gav mig ett övnings test som jag imorgon tänker testa mig på. Han sa även att jag kund egå på den tidiga lektionen med vilket gjorde att jag hade något att göra. 
Första lektionen var hyfsatt lätt eftersm jag förstod vad jag skulle göra vilket var skönt läraren på den var toppen med, den andra lektionen gick bra idag med förstod den delen av läxan han gick igenom och det vi gjorde senare med vilket var riktigt skönt.
Den snälla damen i min klass frågade om jag behövde lift ner till stan idag med vilket var väldigt snällt eftersom jag behövde det. Vid två då jag och mamman möts upp berättar hon att trots att vi åkte så tidigt kom hon försent och vi funderade ut ett annat sätt att ta sig till skolan vilket innebar att ta seeing tåget till en st brelade och sen gå upp till skolan men då skulle jag komma tio min sen och behöva lämna tidigare om jag inte får skjuts. Men det är tyvärr det ända som finns.
Medans vi pratar gick vi till nagelsalongen där hon skulle fixa asina naglar och efter det plockade vi upp dottern efter kör övningen med skolan. Dottern skulle tagit ett nytt hål i ena örat för det har växt igen med det gick inte då det var mycket ärr vävnad så vi åkte hem och åt korv potatismos och bönor mums. 
Efter det strök jag lite och jag hittade hjälp om adjektiv mm i dotterns bok så jag satte mig med en kopp te och klämentin och skrev av det. Och nu pratar jag med min underbara pojkvänn<33
Kramar Rebecka
Vägen vid skolan
Skolan
Skriver av verb adjetiv mm och njuter av te och klementin
Fortsätter njuta av te och klementin medans jag pratar med älskling <3<3

Skola :S

idag vakande vi och fick reda på att alla bussar strejkar idag för de vill ha bättre avtal.
så vi skyndade iväg tidigare än vanligt för Mamman skulle se om hon kunde lämna mig vid skolan men det var köer överallt och hon kunde inte vara sen idag så hon gav mig lite pengar till en taxi. var nervös som det var redan innan så att bussarna inte fungerar gör inte saken bättre. Men taxi chaförren var riktigt trevlig och vi pratade hela vägen upp.
Väl på skolan betalde jag för alla de 7 veckor jag sak gå där och en i reseptionen var snäll nog att visa mig runt på den minimala skolan.
Väl på lektionen förstod jag ingen ting det handlade om gramatik och böjningar  och vilket typ vad ord(varb adjektiv mm ) det skulle bli, utan genomgång och jag har aldrig läst om detta tidigare så ska försöka göra läxan och gå imorgon men om jag inte förstår imorgon heller så ska jag fråga om jag kan gå ner en klass för det var för svårt idag kände mig dum.
men läraren berättade om strejken och att busschaförrerna redan har dubbelt så mycket i lön som de komunala lärarna tycker detta är riktigt spännande.
Läraren var trevlig precis som de andra sex i klassen men som sagt jag kände mig som ett fån kunde absolut ingen ting.
Det var en av de äldre damerna som kunde ge mig skjuts in till staden som tur var för ville inte ta en taxi till det är för dyrt.
Efter jag kommit in till stan åt jag min lunch som bestod av två dubbla mackor chips( tycker det fortfarande käns lustigt att få chips till lunch)efter min lunch och mamman slutat hämtade vi dottern och tog henne till hennes piano lektion och under tiden så handlade vi till denna veckan då jag kommer vara själv från torsdag vilket kommer vara spännande hoppas bussarna börjar gå till dess. För de kommer inte gå imorgon heller tyvärr så måste åka senast halv sju.
Maten var riktigt god idag och efter matenn hjälpte jag dottern med läxor och sedan låg jag hos henne en stund då mamman skulle ut och hon var lite ledsen igen.
Kramar Rebecka
 
min lunch
kaffe stället jag alltid lyckas hitta till utan att försöka ;)
försöker göra lite läxa men går uslet, men ska försöka igen under de tre timmar jag kommer vara på skolan inna jag börjar

Te i stan

Idag följde jag med familjen till gymet och läste en bok medans de hade sina lektioner, efter lektionerna så lekte dottern i en lekpark liknande monkey town vid cafet inne i bygnaden. Efter det åkte vi tillbaka och åt en snabb lunch bestående av mackor och chips för jag skulle träffa tre andra au-pairer i stan och familjen skulle träffa en vän.
De tre tjejerna var väldigt trevliga jag har träffat en av dem innan den franska tjejen men de två andra kom från samma land och hade väldigt dålig engelska så det var riktigt svårt att förstå vad de sa men det gick bra efter ett tag. Vi tog en kopp te och pratade och tog sedan en promenad ner mot stranden och ut på den. Om givningen i Jersey är fantastisk väldigt mycket träd och alleer som gör att allt känns så hemtrevligt och mysigt. sedan gick vi tillbaka för att familjen skulle kunna plocka upp mig. 
Ikväll har jag passat dottern medans mamman varit ute med en kompis var helt okej fast henne spappa ringde då hon skulle sova och att hon grät lite för hon saknade sina föräldrar, men jag la mig i jämte och pillade i hennes hår en stund och hon somnade strax efter det. 
Då hon somnade smög jag upp till mitt rum för att prata med älskling <3 när dottern grät så insåg jag hur mycket jag saknade honom så även jag fällde några tårar.
Är förtfarande nervös över imorgon, allt kommer gå kanon men är ändå nervös över allt speciellt eftersom jag inte vet hur jag ska betala och när eftersom de inte hört av sig. Men det kommer nog lösa sig imorgon (hoppas jag).
Kramar Rebecka
Utsikten från Gymet
 
 
Där vi drack te
Båt platsen
På väg till stranden
På väg till stranden
Stranden
Elizabeth Castle
Stranden
In mot ön
 

Trött zzzzzzzz

Veckan har varit intensiv och det har hänt massor har varit riktigt trött alla dagar.

igår var jag i stan för att träffa en annan au-pair, hon var från frankrike och var riktigt trevlig vi gick runt i staden och kollade i affärer för jag har upptäckt att jag behöver halsdukar, skor och en väska (tror jag).

Idag har jag dammsugit huset och vi har bytt lakan i alla de tre sängarna tillsamman. Efter det åt vi på en pizza restaurang med en vän till familjen och hennes dotter.

Ska börja en engelska kurs på måndag så är riktigt nervös eftersom de inte hört av sig som de lovade men ska iallafall upp dig och kolla på måndag. Då kommer de andra problemet de har lustiga buss kort finns månadskort men då får du bara åka två resor per dag och ska jag hitta på något enare eller ta bussen till stan och byta blir det problem, de hade även ett som du får åka hur mycket du vill på på 5 dagar men vi får se ska fundera lite till.

Imorgon ska jag sitta och vänta medans familjen tränar och sedan ska jag träffa tre andra au-pairer av den är hon jag redan träffat men ska bli kul att få träffa fler nya människor.

Kramar Rebecka

staden
fruktmarknaden utifrån
Fruktmarknaden 
Fruktmarknaden
Bild jag målade på en servett

jag kan flyga :D

flygresan gick bra inte det minsta nervös denna gång. åkte i ett litet propelerflygplan med bara två platser på varige sida. sedan dess har dagen gått i ett och nu måste jag få mig lite sömn. 
kramar Rebecka
 målnen och flugplansvingen
 
flygplanets insida
 
upppackad
lite mer hemma med älskling i fönstret

Farväl!

Skrivet av Sonny.
 

Idag åkte min lilla ängel iväg igen efter att ha varit en vecka hos mig, en vecka som gick alldeles för fort! Vi har hunnit med att besöka slottet, museumet, Arthur's Hill, promenera runt på stan och äta fish and chips! En helt underbar vecka helt enkelt... Vi gick upp klockan 6 på morgonen, myste och åt frukost. Vi tog sedan buss till stan och flygbussen till flygplatsen. Vid halv 9 gick hon in genom kontrollen, tårögd. Är alltid jobbigt att behöva se min älskling gråta och hade det inte varit för att solen sken så hade jag nog haft en klump i magen hela dagen sen...
 
Fick i alla fall ett sms av henne när hon hade landat så jag visste att hon var hel och vid liv. <3
 
Tog ett par bilder på väg in till flygplatsen:
 
 
 
Älskar dig Rebecka. <3 Ha en underbar tid i Jersey så ses vi till jul! <3

Min Resa

Min resa som Au-Pair till Jersey i ett halvår.

RSS 2.0